fbpx

Факултети ће тражžити комисију за Стефановићев докторат

0
(0)

Београд – Десет факултета Универзитета у Београду окупљених у Већу групације друштвено-хуманистичких наука, затражиће формирање комисије која би испитала квалитет докторског рада министра Небојше Стефановића, рекао је данас Тањугу члан Већа, декан Филозофског факултета професор др Милош Арсенијевић.

Тај предлог сутра ће бити изнет на седници Сената УБ, рекао је Арсенијевић и истакао да Веће не тражи да Сенат формира комисију него да се комисија формира на нивоу КОНУС-а (тела које окупља државне и приватне универзитете), чији је члан Мегатренд универзитет, где је министар Стефановић и стекао докторат.

Арсенијевић је рекао да је иницијатива потекла са Филозофског факултета, што је Веће јуче једногласно прихватило.

У групацији друштвено-хуманистичких наука је десет од 31 факултета УБ – Економски, Правни, Православни богословски, Учитељски, Факултет безбедности, Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију, Факултет политичких наука, Факултет спорта и физичког васпитања, Филолошки и Филозофски факултет.

Министар просвете Срђан Вербић јуче је рекао да се нада да неће морати да формира комисију која ће се бавити докторском дисертацијом министра Стефановића, осим ако то, како је рекао, политичка ситуација буде захтевала.

– Лично, надам се да неће бити такве комисије јер ће то бити преседан и то значи да министар залази у нешто што је посао универзитета – рекао је Вербић, одговарајући на питање да ли извештај комисије Мегатренда, где је доктроска теза и одбрањена, може да буде дискутабилан.

Али, како је рекао, ако политичка ситуација то буде захтевала, онда ће министар морати да направи такву комисију. Он је поновио да се искрено нада да неће.

– Универзитетска комисија је рекла своје о дисертацији министра Стефановића и ми поштујемо одлуку, али ако постоје рекације које доводе у питање рад комисије, начин на који је добијена акредитација, о томе може да се разговара али кроз реакредитацију Универзитета Мегатренд која је у току – рекао је Вербић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Студенти у блокади: Истераћемо плагијат Синише Малог на чистац

4.7 (14) Студенти који у блокади држе зграду Ректората Београдског универзитета (БУ) саопштили су поводом …

Вучић и екипа годинама наоружавају терористе Исламске државе и Ал Каиде српским оружјем и муницијом (фото)

4.8 (10) Муниција и наоружање које је америчка компанија блиска Пентагону купила у Бугарској и …

Један коментар

  1. ma pitajte radnike Jabuke nereba vam saznanje dali ima ili nema doktorat.Niti je pametniji niti uspesnioji sa niim.totalno neuspesan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *