fbpx
Насловна / Србија / Политика / Јовановић: Тражимо подједнаке изборне услове и закон о пореклу имовине стечене након 1990.
Јовановић: Тражимо подједнаке изборне услове и закон о пореклу имовине стечене након 1990. 1

Јовановић: Тражимо подједнаке изборне услове и закон о пореклу имовине стечене након 1990.

ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић оценио је данас да би требало размишљати о програмском укрупњавању опозиције за излазак на београдске изборе.

Он је на седници Главног одбора ДСС рекао и да се та странка није бавила калкулацијама у вези с тим изборима, већ је припремала свој план и програм, и “визију развоја града”.

По његовим речима, тема београдских избора је да се омогући развој града, а не да се одлучује о председнику Србије, “ма ко то био”.

Јовановић је поново упозорио на неопходност обезбеђивања подједнаког странака третмана у медијима и изборних услова за све који учествују на изборима.

Он је упозорио је да је у “свим сферама живота у Србији на цени партократрија која разара друштво”.

Јовановић је на седници Главног одбора ДСС рекао и да је партократија “канцер друштва” и да је има свуда – од медија, до запошљавања преко државне управе и преливања пара из државне управе у приватне џепове.

По његовим речима, први корак за сузбијање тог проблема је измена изборних прописа.

Јовановић се заложио и за доношење Закона о пореклу имовину, али не онако како жели власт. Он је навео да ДСС сматра да би закон морао да се односи на период од 1990. године и даље.

Оценио је да би расписивање ванредних парламентарних, истовремено са редовним београдским изборима представљало злоупотребу демократских тековина, и да би, уколико власт распише и ванредне опште изборе, иако за тим нема политичке потребе, то било и “вређање институција”.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић плаћа више од половине тзв. опозиције у Србији! 11

Вучић плаћа више од половине тзв. опозиције у Србији!

„Опозициона јавност“ је изгледа оштро подељена на правоверне заговорнике бојкота и оне друге који се …

„Нема времена за испуњење захтева, што пре кренути у кампању БОЈKОТА“ 12

„Нема времена за испуњење захтева, што пре кренути у кампању БОЈKОТА“

„Огроман успех бојкота би био када би излазност на наредним изборима била испод 40 одсто“ …

Један коментар

  1. Svaka naša „opozicija“ traži fer uslove a kad dođe na vlast ništa ne menja jer im onda odgovaraju ne fer uslovi. U okupiranoj zemlji ne diktira vlast uslove već okupator. Vlast je samo puki izvršilac naloga. To traje od 05. oktobra 2000. Dokle?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *