Насловна / Србија / Хроника / Напредна лоповска банда пљачка буџет као да сутра не постоји!
Напредна лоповска банда пљачка буџет као да сутра не постоји! 1

Напредна лоповска банда пљачка буџет као да сутра не постоји!

Град Београд уговорио је централизовану јавну набавку једног броја возила која ће се унајмити кроз оперативни лизинг, а највећи део њих биће намењен за потребе службеника на терену који су директно у служби грађана, саопштила је данас градска управа.

Реч је о укупно 299 возила, од којих је 291 путничко, а осам су комби возила, а добиће их центри за социјални рад, градске инспекције и јавна комунална предузећа. Та возила ће, како се наводи у саопштењу, бити коришћена и за потребе здравства, образовања и дечје заштите, послове легализације, привреду, ванредне ситуације, културу, заштиту животне средине.
Ова набавка би требало да омогући грађанима да услуге које пружају ове службе, комунална предузећа и секретаријати буду доступније, а квалитет услуга ће бити подигнут на виши степен, наводи се у саопштењу. Аутомобиле ће добити и један број културних установа, дечја и омладинска позоришта, библиотеке, спортско рекреаациони центри, Музеј града Београда као и ЦЕБЕФ.

Град Београд је иначе прва локална самоуправа у Србији која је донела одлуку да више нема аутомобиле у власништву, а за потребе Града они ће убудуће бити узимани на лизинг, наглашено је у саопштењу. То је, како се наводи, пракса и у већини земаља Европске уније, а возила ће се мењати сваких пет година и занављаће се новим.

На овај начин Град Београд ће уштедети значајна средства јер неће плаћати трошкове одржавања, резервних делова и поправки, наведено је у саопштењу.

Фонет

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Београд: Таксисти блокирали ужи центар града 11

Београд: Таксисти блокирали ужи центар града

Такси удружење „СИТАБ“ организовало је протест у центру Београда и захтева од државе да забрани …

Михаило Меденица: Коме мирдита- коме добар дан?! 12

Михаило Меденица: Коме мирдита- коме добар дан?!

Годинама пишем противу тог фестивала идиотлука „Мирдита- добар дан“ и све сам убеђенији да грешим- …

Један коментар

  1. e sad ce moci otimati, pljackati, kurvinom sinu i ubici stijovicu pojacanje dati a sve u cilju nama pomagati; a ako i malo zdrava razuma neko ima valja mu bezati, preko horgosa, preko polja i sumaraka sto dalje od ove gamadi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *