fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Нелегално саграђени објекат на Панчићевом врху ипак НЕЋЕ бити срушен?!
Нелегално саграђени објекат на Панчићевом врху ипак НЕЋЕ бити срушен?! 1

Нелегално саграђени објекат на Панчићевом врху ипак НЕЋЕ бити срушен?!

Могуће је да ће кафић нелегално изграђен на врху Копаоника ипак преживети рушење које је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре заказало за 7. август у осам сати.

Наиме, да би већ изабрани извођач радова отпочео уклањање објекта, неопходно је да друга јавна и комунална предузећа ураде свој део посла, а најважније је да се искључи струја и вода. И то је нова зачкољица у овом случају.

Републичкој грађевинској инспекцији рашки погон Електродистрибуције Краљево послао је јуче обавештење да од наводног кафића никада није примио захтев за прикључење на мрежу, да из те дистрибуције, којој спорни објекат територијално припада, никада није издато решење о одобрењу за прикључак на електроенергетски систем као и да се угоститељска радња “Врх 2017” не налази на листи њихових потрошача.

Према тумачењу које су послали, ако електродистрибуција из Рашке није прикључила тај објекат на своју мрежу, не може га са ње ни скинути.

У тој дистрибуцији нису могли да потврде претпоставку да “Врх 2017” заправо краде струју, јер је могућа опција да је користи од неког од око 80 трговаца који су у Србији регистровани поред ЕПС-а, али би и у том случају спорно било прикључење на мрежу које је у искључивој надлежности Електропривреде Србије.

Ни када је водоводна мрежа у питању, ситуација није много јаснија, а нисмо успели да добијемо ни објашњење у бруском комуналном предузећу Расина.

Наиме, Бојан Јакшић, који замењује директора, није одмах могао да нам одговори да ли је информација о заказаном рушењу стигла у то предузеће, обећао је да ће проверити и јавити “за неколико минута”, али је, према речима секретарице, одмах после разговора ”добио хитан позив из општине и морао је да оде”.

У Министарству грађевинарства и даље тврде да заједно са републичком грађевинском инспекцијом “доследно и транспарентно спроводе закон у спречавању нелегалне градње, посебно у заштићеним природним подручјима”.

– Свакако један од тих случајева је и нелегални објекат на Панчићевом врху, који је подигнут без грађевинске дозволе. Према Закону о озакоњењу сви објекти који су без дозволе изграђени после доношења овог закона не могу да буду озакоњени – истичу том министарству.

Како је почело

 

Јавности непозната инвеститорка Снежана Митковић добила је дозволу да у средишту заштићеног подручја, на Панчићевом врху изгради монтажни, привремени објекат до 150 квадрата. Уместо тога, на највишој тачки Копаоника никао је зидани хотел од око хиљаду квадрата. Упркос сталним упозорењима из Министарства да све што је изграђено без дозволе а после доношења Закона о изградњи из 2015. не може бити легализовано, градња је настављена, што је отворило спекулације да иза непознате жене која се представља као инвеститорка стоји неко звучније име. Објекат је регистрован у АПР-у у децембру прошле године, почео је са радом 1. јануара 2018. као угоститељска радња “Врх 2017”, а као власница уписана је извесна Соња Миљковић (на слици изнад).

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Непознато порекло новца којим је изграђен објекат на Панчићевом врху 11

Непознато порекло новца којим је изграђен објекат на Панчићевом врху

Управа за спречавање прања новца утврдила је, према информацијама до којих је дошао Инсајдер,  да …

МУП: Морате да пробате да срушите без нас; Михајловић: Ми без вас не рушимо ништа 12

МУП: Морате да пробате да срушите без нас; Михајловић: Ми без вас не рушимо ништа

Да ли су министарства унутрашњих послова и грађевине у сукобу или је препирка око асистенције …

Један коментар

  1. ma nemojte mi reci, sto ne pitaste reko bi vam to davno. – zar u zelja i ludog cara neko sme darnuti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *