„Орлово гнездо“ на Копаонику: Режимски батинаш запосео и Панчићев врх

0
(0)

На Панчићевом врху, највишој тачки Копаоника, почела је изградња хотела. Радове организује Зоран Зеља Милојевић, један од најистакнутијих вођа напредњачких батинашких одреда.

Милојевић се представља као званични власник хотела, за који тврди да ће бити круна Копаоника. Према пројекту, величанствени објекат нудиће гостима све садржаје потребне за одмор – луксузне апартмане, ресторан, дискотеку, спа центар…С обзиром да се налази у непосредној близини жичаре, гостима ће моћи да пружи више рекреативних услуга од осталих туристичких објеката у околини.

Не зна се ко је и како одобрио издавање грађевинских и осталих дозвола за подизање тог хотела.

Панчићев врх је, по много чему, јединствена локација. С тог врха, који се налази на 2017. метара надморске висине, види се цела Србија. Некада је носио име краља Милана. На предлог САНУ, 1951., тамо је направљен маузолеј у који су сахрањени наш славни ботаничар Јосиф Панчић и његова супруга Милева. У време комунизма тај регион је био заштићен, нико није смео ни колац да пободе, а ова власт сад тамо прави вашариште за своје богаташе.

Иако се Зеља Милојевић представља као власник објекта, чак и појединци из врха Српске напредне странке отворено сумњају да се иза његовог имена крије прави, много моћнији власник.

– Зеља је један од најзначајнијих Вучићевих оперативаца. Током сваке изборне кампање он командује батинашима који утерују страх гласачима. Онако примитивног, неписменог и кабастог, при том увек и наоружаног, плаше се и сви напредњаци. Зна се да га је у Вучићево окружење довео његов дугогодишњи газда Звонко Веселиновић. Још у време власти Бориса Тадића, Веселиновић је разгранао шверц горива на Косову. Пошто је Зеља имао искуства с таквим послом, пре рата је радио на бензинској пумпи у Лепосавићу, добро се показао и у шверцу том робом. Откад је СНС на власти, Зеља се обогатио, али не довољно да подиже хотел на Копаонику. Веселиновић управо завршава реновирање свог хотела „Доли Бел“ на земљишту које је купио од Срђана Ђоковића, зато се претпоставља да није он прави власник хотела који се гради на Панчићевом врху. Ако не ради директно за Веселиновића, Зеља Милојевић сигурно обавља посао за Александра Вучића, нема за кога другог – каже за „Магазин Таблоид“ извор из врха Српске напредне странке.

М. Хаџић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Непознато порекло новца за градњу на Панчићевом врху – МУП ни после шест ургенција не одговара на захтеве тужилаштву

4.3 (15) Предистражни поступак у случају сумње у порекло новца којим је инвеститорка Снежана Митковић …

Нагодба директора Скијалишта Србије и Тужилаштва: Обустављен кривични поступак због нелегалног објекта на Панчићевом врху

0 (0) Поступак који је вођен против директора Скијалишта Србије Дејана Ћике, по кривичној пријави …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend