Поплаве прошле а у Шапцу два кризна штаба

0
(0)

У локалној самоуправи града Шапца од данас функционишу два кризна штаба, један који је поставила Влада Србије и штаб који је првог дана поплавног таласа смењен. У оба штаба наводе да су једини легални за одлучивање током ванредних мера одбране од поплаве.

У Штабу који је данас преузео управљање мерама наводе да локалној самоуправи није достављен ниједан акт републичких власти којим би нека особа била именована у тај штаб мимо одлука локалне скупштине.

Тај штаб ће се понашати према Закону о ванредним ситуацијама по којима је градоначелник града Шапца Милош Милошевић шеф штаба, наводе у локалној самоуправи.

Милошевић (Заједно за Србију) је смењен са места шефа на иницијативу Александра Вучића, а на његово место постављен је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Због, како је навео, „политизације кризе“ током поплава Милош Милошевић је поднео оставку на место градоначелника Шапца.

Након што је Диковић проласком кризе разрешен дужности шефа Кризног штаба у Шапцу, његову позицију заузео је Бобан Бирманчевић (СНС).

Владајућу већину у Шапцу чине одборници Заједно за Србију, СПО, СПС, група грађана Западна Србија, ДС и група грађана Село-град.

Они имају већину од 42 одборника од укупно 69 одборника, док је СНС у опозицији.

Ванредне мере одбране од поплава у том граду уведене су на водостају Саве од 500 центиметара, а садашњи ниво је испод 400 центиметара, што је висина водостаја када се уводе редовне мере одбране од поплава. У Шапцу је још на снази ванредна ситуација.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кризни штаб не поседује никаква законска овлашћења, не може да донесе било какав обавезујући акт, већ само да даје препоруке Влади

4.8 (6) Кризни штаб и поједини његови чланови су месецима непрестано присутни у јавности, што …

Након бахате изјаве Дарије Kисић да су њене колеге некомпетентне, број потписа се се утростручио

5 (27) Након бахате и срамне изјаве Др. Дарије Kисић, да њених 350 колега нису …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *