Шешељу као и Вучићу мама купила кућу!

Шешељу као и Вучићу мама купила кућу!

0
(0)

Лидер радикала Војислав Шешељ има уштеђевину од близу 200.000 долара у две банке, у Америци и Аустралији.

Шешељ за “Блиц” наводи да у Сити банци у Њујорку на рачуну има 70.000 долара, док је у једној аустралијској банци положио уштеђевину од 117.000 аустралијских долара. Он каже да су му та средства блокирана након што је подигнута оптужница против њега у Хашком трибуналу и да су у истом статусу и данас.

– Ја сам тај новац поштено зарадио 1989. године, за време комунизма и пре увођења вишестраначја у Србији – тврди Шешељ, који није желео да открије на који је начин стекао уштеђевину.

– Моја ствар је на који начин сам дошао до тог новца – сматра он.

Ова информација се не наводи у његовој имовинској карти, у којој нема ни података о његовој посланичкој плати. Шешељ, међутим, каже да ће месечно примати 92.000 динара. Судећи по подацима са сајта Агенције за борбу против корупције, осим 56 одсто акција у предузећу “Велика Србија”, он не поседује ништа.

– Кућа у којој живим је власништво моје маме, која је умрла 2007. године. Оставинска расправа још није одржана – наводи председник СРС.

Нову имовинску карту Агенцији је доставио и социјалиста Ивица Тончев, који се после три године вратио у српски парламент. На основу оног што стоји у њој, могло би се рећи да спада у групу најбогатијих посланика. Тончев у свом власништву има три стана и до њих је дошао куповином. Поседује и велики локал, вишеспратну кућу и два плаца.

Велики број некретнина има и Зоран Живковић, посланик Нове. Поседује три куће, три гараже и петособан стан, а власник је и два аутомобила – “ленд крузера” из 2009. и “ситроена” из 1973. године.

По два возила имају још посланик ЛСВ Ненад Чанак, напредњак Александар Мартиновић и председница ДСС Санда Рашковић Ивић. Чанак поседује џип и “шкоду” купљену прошле године, а у свом власништву има и две куће. Мартиновић је власник “аудија А4” и “пасата”, а на његово име воде се и кућа коју је добио на поклон, половина стана и њива.

Ивићева је ове године купила аутомобил “дачија дастер”, а од 2004. вози “хјундаи аксент”. На поклон је добила половину стана.

Председница Скупштине Маја Гојковић из буџета месечно добија 35.000 динара за изнајмљивање стана у Београду. У њеној имовинској карти наводи се и власништво над два стана, од којих је један купила.

Демократа Балша Божовић живи у кући од 200 квадрата, а власник је само 50 квадрата, што је добио као наследство. Вози “мазду”, коју је добио на поклон.

Наташа Латковић, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић послао Шешеља да провоцира народ окупљен испред скупштине (видео)

Вучић послао Шешеља да провоцира народ окупљен испред скупштине (видео)

5 (1) Остани ђубре до краја! SESELJEV VOZAC IZASAO IZ VOZILA SA BEJZBOL PALICOM,VUCIC ORGANIZOVAO …

Отворене двери виле Обреновића у Смедереву

Отворене двери виле Обреновића у Смедереву

0 (0) Смедерево – Почела је четврта сезона организованих посета вили „Златни брег”, летњег двора …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend