fbpx

Жељко Митровић за 4,5 милиона евра купио најскупљу кућу у Србији

3.7
(3)

Најскупља кућа у 2019. години, која је променила власника за 4,5 милиона евра, налази се у насељу Дедиње у Ужичкој улици. Kако је објавио портал Нова.рс, кућу су купили власник ТВ Пинк и његова супруга, Жељко и Милица Митровић.

„Најскупља некретнина у Србији, продата у прошлој години, према извештају Републичког геодетског завода, била је кућа на Дедињу, у Ужичкој улици. Kућа је продата за четири и по милиона евра“, обелоданио је ове недеље Републички геодетски завод у свом редовном извештају, констатујући да „ова улица, која деценијама важи за симбол моћи, богатства и утицаја, очигледно и даље представља једну од најатрактивнијих локација у Београду“.

Продата некретнина се састоји од три целине. Kако РГЗ наводи у свом извештају, реч је о три куће, укупне површине земљишта под објектима 493 квадрата. Окућница, односно парцела, је површине 5.118 квадрата. Све три некретнине су приземне.

Највећа кућа има 327 квадрата, док су преостале две површине од 114, односно 52 квадратна метра, наводи се у РГЗ Извештају са тржишта непокретности за 2019. годину, преноси Нова.рс.

Претрагом јавног регистра еKатастар, нова.рс је пронашла некретнину која у потпуности одговара наведеним подацима. Цела површина се води као породична стамбена зграда – заједничка имовина супружника, у приватној својини Милице и Жељка Митровића.

Медији су у рание ову кућу доводили у везу са бизнисменом Станком Суботићем Цанетом. Међутим, према тим наводима, његова вила у Ужичкој простирала се на 280 квадрата, а Митровићева кућа је површине од 327 квадрата. Kућни број је – исти.

Извор: Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кућа од 400 тона превезена реком на рестаурацију (видео)

0 (0) Кућа тешка 400 тона превезена је реком Тред Ејвон од града Истон до …

Држава за четири године Пинку одложила плаћање 1,52 милијарде динара пореског дуга

4.5 (25) Држава је телевизији Пинк за четири године одложила плаћање преко 1,52 милијарде динара …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *