Опет бирају директоре „Железница“

0
(0)

ВЛАДА Србије донела је јуче одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора три јавна предузећа „Србијакарго“, „Србија воз“ и „Инфраструктура Железница Србије“. Ово је други конкурс за три компаније које су 2015. издвојене из „Железница Србије“.

На први, који је расписан лане, јавило се чак 49 кандидата, али ниједан од њих није добио мандат и директорску фотељу. Конкурс је стопиран због избора нове владе, јер она у техничком мандату није имала овлашћења да именује директоре, али ни после избора нових министара, никада није окончан.

Тада је највеће интересовање било за место првог човека „Инфраструктуре“ које је меркало чак 27 потенцијалних директора, „Србија возом“ је хтело да управља 13, а „Србија каргом“ девет стручњака. Питање је какав ће одзив сада бити, и да ли ће се кандидати, који су пре годину дана узалуд предавали документацију, поново пријавити. Када су „Железнице“ подељене на предузећа „Холдинг“, „Инфраструктуру“, „Србија воз“ и „Србија карго“ Влада је именовала в. д., па је на чело „Инфраструктуре“ дошао Горан Максић, „Србија воз“ је преузео Југослав Јовић, Дирекције за превоз, а „Карго“ Мирољуб Јевтић, саветник министарке Михајловић. У „Холдингу“ је остао последњи директор „Железница“ Мирослав Стојчић, који је изабран на конкурсу.

Само шест месеци пре тога, Влада је спровела конкурс за избор професионалног руководства „Железница“, на којем су осим Стојчића изабрани Рајко Ковић и Ненад Кецмановић. Они су, међутим, померени са функција и на најбитнија места постављени су нови вршиоци дужности.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Директоре војних фабрика који траже да Гашић остане министар одбране одмах и по хитном поступку сменити!

0 (0) Из лучанског предузећа „Милан Благојевић“ поручили премијеру да су забринути јер ће се …

„ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ“ Изгубили фотеље, задржали плате

0 (0) ДИРЕКТОРСКЕ функције су се одрекли, али су плату ипак задржали. Овако се завршила …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend