fbpx

Стефан Карић „нема пара“ за одштету повређеној девојци

0
(0)

Стефан Карић, коме је Апелациони суд пресудио да мора да служи једногодишњу казну затвора јер је априла 2005. изазвао саобраћајну несрећу, у жалби у парничном поступку навео је да нема новца да плати одштету Станислави Павловић (37), која је у удесу задобила трајне последице, сазнаје београдски Блиц.

„Затворска казна Карићу није адекватна, јер је пијан брзо возио, а наша ћерка има трајне последице. Његов отац Сретен Карић обећао нам је да ће сносити трошкове лечења и да ће је издржавати, јер Станислава не може да ради и стално неко мора да буде поред ње. То се није догодило јер је Сретен отишао у Русију, а његова супруга већ седам година тврди да немају новца. Имамо шесторо деце, а супруг и ја смо пензионери“, каже Душанка Павловић, Станиславина мајка.

Адвокат Зоран Рафаиловић, заступник породице Павловић, каже да је Карић уложио жалбу на првостепену пресуду у којој је наведено да мора да плати седам милиона динара одштете.

„У парничном поступку се жалио на висину одштете наводећи да нема приходе од којих би могао да плати било који износ накнаде штете. Он је чак на самом рочишту претио судији да ће је пријавити Високом савету судства“, каже адвокат Рафаиловић.

Апелациони суд у Београду је уважио жалбу београдског првог основног тужиоца и преиначио решење Првог основног суда тако да Карић мора да служи казну од годину дана у затвору, а не у кући с наруквицом.

Проглашен је кривим јер је 29. априла 2005. године са 1,77 промила алкохола у крви возио аутомобил Булеваром краља Александра у Београду и ударио у стуб. Услед силине удара, аутомобил се преполовио и, док је предњи део остао приљубљен уз стуб, задњи је наставио да се креће. Тада је Станислава Павловић испала из аутомобила и задобила тешке повреде опасне по живот.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плаћамо 12 МИЛИОНА долара: „Александар Вучић руководио Железаром на њену штету“!

0 (0) Адвокати Петера Камараша, чија је фирма “ХПК Менаџмент” од марта 2015. до половине …

За две и по године ослобађајуће пресуде и неосновани притвор коштали грађане 60 милиона евра

0 (0) Због ослобађајућих пресуда на име одштета и трошкова кривичног поступка, према подацима до …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *