fbpx
Насловна / Србија / Економија / У Србији падају зараде и промет

У Србији падају зараде и промет

У мају у Србији није наштављено реално оживљавање промета у трговини на мало, карактеристично за предизборни период, оценили су економски сарадници и аналитичари београдског Економског института.

У најновијем броју часописа „Макроекономске анализе и трендови” (МАТ) је наведено да се међугодишња стопа реалног раста промета, после скока у марту и априлу, задржала и у мају.

Номинална вредност промета у мају ове године је надмашила је вредност из истог месеца 2011. за 9,3 одсто, што значи реалан пораст за око 3,3 процената. Економисте интересује питање потрошње и њено алиментирање путем зарада. Међутим, у мају је десезонирани индекс (када се искључи утицај сезонских фактора) промета у трговини на мало у сталним ценама био мањи него у претходном месецу за 2,1 одсто, за разлчику од изразитог пораста у марту и априлу.

У мају је, захваљујући текућем расту у претходним месецима, међугодишња стопа маса зарада изнела номинално 10,8 одсто, а реално 6,6 одсто, уз пад броја запослених за око 3,1 процената.

 

Дневник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пад руског авиона: Пронађена црна кутија

Пронађена је црна кутија из руског авиона који је пао у Црно море када је …

Просечан пад промета у односу на претходну годину 14,32 одсто, пословање у Србији ове године значајно ризичније него у 2014. години

Просечан пад промета у односу на претходну годину – 14,32 одсто, што је последица смањене …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *