fbpx

Вукосављевић: Ријалити програме протерати са телевизија са националном фреквенцијом

0
(0)

* „Вербални порнографски садржаји и телесни порнографски садржаји, без обзира у које се време емитовали, не смеју да имају места у програму са националном телевизијом. Нико не може да правда емитовање ријалити програма реченицом да „народ то тражи” јер то није тачно. Ово није народ лакрдијаша и псовача. Нажалост министарство културе није у прилици да реагује по питању ријалити програма”

__________________________________________________________________________

МИНИСТАР културе Владан Вукосављевић рекао је да ријалити програми не би смели да се приказују у програмима телевизија са националном фреквенцијом.

„То је државни ресурс и апсурдно је ту емитовати програм који духовно и ментално уништавају један народ. Ријалити програми су срамота за медијску сцену. Волео бих да министарство културе и информисања добије ингеренције да утиче емитовање ријалити програма, али то тренутно није случај”, казао је Вукосављевић.

О ријалити програмима, стратегији културног развоја Србије, деловању институција културе, разговарали су Владан Вукосављевић, актуелни министар културе и информисања и неки од његових претходника Иван Тасовац, Нада Поповић Перишић и Бранислав Лечић у Установи културе Пароброд.

Вукосављевић је истакао да осим борбе за већи буџет за културу, треба стварати и ментални амбијент у друштву који подразумева културне потребе људи. Он је додао да је свака телевизијска станица са националном фреквенцијом у обавези да емитује програме из културе, али да то не чини ни једна осим РТС-а.

„Вербални порнографски садржаји и телесни порнографски садржаји, без обзира у које се време емитовали, не смеју да имају места у програму са националном телевизијом. Нико не може да правда емитовање ријалити програма реченицом да „народ то тражи” јер то није тачно. Ово није народ лакрдијаша и псовача. Нажалост министарство културе није у прилици да реагује по питању ријалити програма”, казао је Вукосављевић.

„То није увек лако јер различите силе утичу на опструкцију стварања тог амбијента. Такав проблем нема само Србија већ је то последица глобализације. Треба „пливати контра матици” и учинити све да се културни амбијент у нашој земљи сваким даном стимулише, поправља, успоставља” казао је Вукосављевић.

(Танјуг)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нацистима из СС ДИВИЗИЈЕ и УСТАШАМА Вучићев режим враћа одузету имовину као БОРЦИМА

0 (0) Судови су почели да рехабилитују припаднике усташког покрета и озлоглашене СС Принц Еуген …

Колонијално намесништво срчаније брани ријалитије него Косово!

0 (0) Без коментара Колонијално намјесништво срчаније брани ријалитије него Косово.#колонијасрбија — Митолог (@IvkovichV) September …

Један коментар

  1. Одавно се нисам сложила ни са једним министром у овој влади, али овог пута се слажем са господином Вукосављевићем….
    Пре неколико година петицију за укидање неког тад актуелног ријалитија потписало је преко 100 000 људи за два три дана… На то потписивање нико није реаговао. Па прича да народ нешто жели. или не жели. никога не додирује, она је само изговор…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *