ЦРВЕНИ БАНДИТУ, хоћеш ли коначно реаговати на провокације овог норвешког скота?

0
(0)

„Моја прва реакција на изјаве Александра Вучића и Владимира Путина о томе да Русија има моћ у УН да спречи придруживање Косова јесте да нико никада није у то сумњао. То је чињеница“, каже Арне Санес Бјернстад, норвешки амбасадор у Србији, преноси Данас.

– Интересантно питање гласи зашто би Русија то чинила и тако створила озбиљну препреку за чланство Србије у ЕУ. Нормализација односа са свим суседима је услов за чланство у ЕУ. Да ли је „нормализација“ са Косовом могућа уколико Србија и даље ради да спречи чланство Косова у УН. Чак и без чланства у ЕУ, нормализација односа са Косовом је у интересу Србије, укључујући и потенцијал за трговину и инвестиције који би се тиме отворио – додаје Бјернстад.

Упитан како оцењује Вучићево присуство на војној паради у Москви и шта то говори о односу према европским интеграцијама, Арне Санес Бјернстад каже да не жели превише да „учитава“ у овај пут у Москву.

– Вучић жели да Србија буде јака европска држава са животним стандардом на нивоу ЕУ. Зато, не постоји никаква реалистична алтернатива чланству у ЕУ. Довољно је само погледати податке о трговини или инвестицијама, или животном стандарду, или где се Срби селе да би живели боље. Србија је у срцу Европе и њена будућност је у европској интеграцији – закључује амбасадор Краљевине Норвешке у Београду.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српски непријатељ, амбасадор Краљевине Норвешке Бјорнстад не одустаје од комадања Србије

0 (0) „Зависи од обе стране да нађу решење око кога могу да се договоре …

Норвешка која је два пута рефрендумом одбила улазак у ЕУ подржава Србију на ЕУ путу?!

0 (0) Норвешка и Србија имају добре, партнерске односе у политичком, економском и културном домену …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend