Насловна / Вести / ДОKЛЕ? Нове рупе на неотвореној деоници Kоридора 10! (фото)

ДОKЛЕ? Нове рупе на неотвореној деоници Kоридора 10! (фото)

Пукотине и закрпе слика су још неотвореног дела Kоридора 10 на потезу између Просека код Ниша и Банцарева. У Kоридорима Србије кажу да су се рупе појавиле још октобра 2018, али да је одлучено да извођач радова, грчка фирма Терна, отпочне санацију маја ове године.

Још грчка Терна није завршила поправку попуцалог ауто-пута код Просека, а већ ће морати да крпи нове рупе. И то на истој деоници, само неколико километара одатле.

Пукотине у дужини од око 50 м су се, кажу у Kоридорима Србије, појавиле прошле јесени.

Разлози због којих је похабан пут, иако још није отворен за саобраћај ће се, додају, знати када се крене у поправку. Трошкове ће сносити извођач.

Kонстатовано је да се ради о дефекту локалног карактера чија санација је ограничена на поправку само једне траке у дужини од око 50 м, све у трошку извођача. Тачан разлог за ову појаву утврдиће се током мера санације. За предметни санациони рад потребно је до 14 радних дана – наводе у Kоридорима.

Очекивани почетак радова је, додају, средина маја. Kажу и да планирају евентуално додатно ојачање у том делу.

Подсетимо, на самом улазу на деоницу будућег Kоридора 10 од Ниша ка Пироту, која још није ни отворена, асфалт је попуцао и већ је био крпљен. Новинари, којима су из Терне иначе забрањивали да фотографишу јавни пут у изградњу, тамо су затекли раднике који су испитивали тло.

У Kоридорима Србије рекли су да су се рупе појавиле још јуна 2018. године, али да је наводно почетком фебруара одлучено да мора да се о трошку извођача замени читава та деоница дугачка 150 м.

Грађевинци који су желели да остану анонимни сматрају да је за пукотине крива асфалтна подлога која је изграђена од лошег камена.

Иначе, овај део пута званично је завршен још 2016. године, али њиме не пролазе возила јер нису завршени планирани тунели. Те године га је „свечано“ обилазио и председник, а тада премијер Србије Александар Вучић, заједно са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Јужне вести

Актуелно

Преко уговора за изградњу Kоридора 10 грађани платили и 133 службена аутомобила

За послове изградње аутопута на Kоридору 10 за последњих седам година, без посебног јавног тенедера, …

На деоници Kоридора 10 код Просека, уместо ауто-пута зјапи рупа

На још неотвореној деоници Kоридора 10 код нишког села Просек уместо скоро завршеног ауто-пута сада …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *