fbpx

Грађевинска инспекција стопирала градњу мини хидроелектране у Ракити

0
(0)

Грађевинска инспекција забранила је радове на изградњи цевовода за мини-хидроелектрану у Ракити због недостатака које је општински грађевински инспектор пронашао приликом ванредног инспекцијског надзора, објавиле су данас Јужне вести, преноси бета.Тај портал је објавио да су радови стопирани јер је инспектор Владан Савић 28. децембра на градилишту пронашао недостатке као што су кородиране цеви, непостојање бетонске и пешчане облоге на делу цевовода, те неизвршено геодетско снимање терена.

„Извршени радови и грађевински производи не одговарају закону и прописаним стандардима, техничким нормативима и нормама квалитета – стоји у решењу”, објавиле су Јужне вести.

Шеф градилишта Игор Живковић казао је да је решење стигло јуче, да ће поступати по њему, али ће се жалити другостепеном органу јер сматрају да нема основа за обуставу радова.

„Тог дана када је инспектор био у селу, након разговора очекивали смо да ће донети овакво решење. Подлегао је притиску мештана и активиста Иницијативе Одбранимо реке Старе планине”, рекао је Живковић.

Проблем са корозијом цеви је настао, додао је Живковић, због тога што су предуго стајале због свих дешавања у селу и протеста мештана, тако да су у контакту са ваздухом кородирале.

Недавно је камп приколица која је служила као магацин изгорела је у близини градилишта водозахвата за мини-хидроелектрану у Ракити, а Јужне вести подсећају да је у селу Ракита у бабушничкој општини било и туче обезбеђења и мештана, проналаска бомбе у селу, акција враћања реке у корито, побуне мештана против изградње и константни протести.

Политика.рс

фото: Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У селима код Ужица не желе мале хидроелектране

5 (4) Ужице – Становници села Биоска и Стапари код Ужица противе се најављеној изградњи …

Мeштани Топлог Дола: Саопштење поводом препада инвеститора и његових плаћеника на наше село

4.6 (56) Обраћамо се свим државним институцијама и грађанима Ми, мештани Старе планине и Топлог …

Један коментар

 1. Hvala Bogu!
  Nadam se potpuno!
  A tebi djubre jedno alavo da se seme zatre kad si navalio da unistavas ono sto je OPSTE DOBRO!
  OPSTE DOBRO NE PRIPADA NIKOME, NE PRIPADA TAKVIM BITANGAMA KAO STO SI TI I POMAHNITALA BRATIJA NA VLASTI, TJ SERONJE PLACENE DA UNISTAVAJU I DO BESVESTI PLJACKAJU SRBIJU, TO SE NE PRODAJE, NE SME NIKO DA GA PRODA, USTAVOM JE ZABRANJENO!
  PLATICETE SVI SVE!
  NE SUMNJAJTE U TO!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *