Министар Гашић власник три фирме, једна у блокади од 40 милиона динара!

0
(0)

Министар одбране и потпредседник Српске напредне странке, Братислав Гашић, у свом власништву има чак три фирме, све послују са губитком и блокираним рачуним, главни је уредник једне телевизије, а и председава управним одбором једног јавног предузећа. 

Министар одбране и потпредседник Српске напредне странке, Братислав Гашић, звани “Бата Сантос”, власнике је чак три фирме са седиштем у Крушевцу, а има и своју телевизију.

Поједини медји су раније писали да је Гашић власник фирме “Сантос”, вероватно на основу његовог надимке. Претрагом регистра Агенције за привредне регистре, нисмо успели да повежено ниједну фирму која у свом називу садржи име “Сантос”, са именом Братислав Гашић.

Према нашим сазнањима, Гашић је уствари власник фирме “Сацо” из Крушевца, односно, три фирме под сличним називом.

Према подацима АПР-а, реч је о предузећима:

1) Предузеће за производњу, промет и услуге Сацо друштво са ограниченом одговорношћу Крушевац (Матични број: 17016148)

2) Привредно друштво за производњу промет и услуге Сацо-нутс доо Крушевац – брисана из регистра (Матични број: 20022132)

3) Предузеће за промет и услуге Авиа-Сацо Крушевац – у стечају (Матични број: 20095270 )

Стопостотни власник предузећа за прераду кафе и чаја “Сацо“, основано 1994. године, је министар Братислав Гашић. Према подацима из финансијског извештаја, то предузеће завршило је претходну годину са минусом од 220.000 динара и то са нула запослених.

Према подацима Народне банке Србије, губиташко предузеће је од 2. октобра 2011. године у блокади на износ од 40,160,564.58 динара.

Такође, “Сацо” је стопостотни власник предузећа “Телевизија ПЛУС доо” (Матични број: 17008358) које се води као основач крушевачке локалне телевизије “Плус”. Чак и то предузеће са нула запослених из године у годину послује са губитком. Да ли то Гашићеви новинари, или ко год да ради у тој телевизији, раде на црно?

Рачун Гашићеве телевизија је такође у блокади од истог датума када је блокиран рачун оснивача “Сацо”, али је износ блокаде телевизије знатно мањи – 2,666,750.84 динара.

Ову телевизију нисмо успели да пронађемо у Регистру јавних гласила који води АПР. Међутим, према подацима бивше Републичке радио дифузне агенције (РРА), Братислав Гашић је главни и одговорни уредник ТВ Плус из Крушевца.

Воле напредњаци да уређују вести више него ‘леба јести.

Друго предузеће, “Сацо-нутс” које је основано 2005, а обрисано из Регистра 2006. године, било је у власништву два држављанина Македоније по 25 одсто, и два држављанина Србије – Братислав Гашић 25 одсто и Бобан Гашић 25 одсто.

Како је ово предузеће угашено и обрисано из Регистра, нисмо успели да дођемо до података о пословању.

Гашићево треће предузеће, “Авиа – Сацо“, основано 2005. године за обављање делатности “трговина на мало моторним горивима у специјализованим продавницама”, у власништу је Гашићевог првог предузећа, “Сацо“.

Фирма “Авиа – Сацо” је у стечају, али су зато подаци о капиталу веома интересантни:

Уписани неновчани капитал: 1.262.236,97 евра

Унети неновчани капитал: 94.378.236,84 динара

Гашић је био годинама познато као “успешан” привредник. Међутим, у протеклих пар година његове фирме рапидно почињу да пропадају.

Можемо само замислити на који начин Гашић води Министарство одбране, узимајућу обзир да је успео једну фирму да отера у стечај, другу да затвори, а последње две (за које ми знамо), “Сацо” и телевизију “Плус”, уведе у вишемилионски минус.

Још додајемо да је Братислав Гашић, према званичном сајту ЈП “Србијагас” и подацима АПР-а, председник Управног одбора тог предузећа. Међутим, сајт Агенције за борбу против корупције није био у функцији до закључења овог чланка, па нисмо могли да проверимо колику плату добија за обављање те функције, на коју је већ требало да поднесе оставку по директиви странке чији је потпредседник.

У којој још држави постоји случај да министар одбране буде уједно и потпредседник странке, власник три губиташка предузећа, главни и одговорни уредник локалне телевизије и председник управног одбора највећег губиташког јавног предузећа које црпи новац пореских обвезника?!

Трагикомично је то што Вучићеви најближи сарадници, брат и потпредседници странке, Братислав Гашић и Горан Кнежевић, уз одобрење самог Вучића, раде све оно против чега се он наводно бори у својој реформаторској шизофренији.

 

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КАРИЋ тражи да му ГРАЂАНИ СРБИЈЕ плате одштету у износу од 1,3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА!

0 (0) Како тврде новине Српски телеграф Богољуб Карић заратио је са Вучићем јер бизнисмен …

Канцеларија за КиМ плаћа милион динара годишње приватној агенцији за твитове Марка Ђурића

0 (0) Канцеларија за Косово и Метохију, упркос политици Владе о уштедама у јавном сектору, …

17 Коментара

 1. pa kakve su mu to firme koje posluju sa gubitkom? i to cemo sve mi da platimo!

 2. Па срамота бре народе, за овог сељачког ђилкоша рећи да је Министар.

 3. pa ko ovog juri za porez dok narod gladuje!

 4. Sta ocekivati drugo od keramicara i svercera kafe

 5. Sta ocekivati drugo od keramicara i svercera kafe

 6. Koliko li ce Bata da skucka nasih para za prestojecu paradu boga pitaj. LJudi bez krova nad glavom, smanjuju plate a oni paradiraju za sve pare. Cemu prica o stednji kada se nemilice trosi za bespotrebnu paradu. Samo jedno poletanje MiGa kosta 2000 e, a Rusi stizu sa akro grupom znaci puta 6. Niko bre da se zapita ko i za cije K…. zdravlje ima prava da rasipa pare kojih nema. Uzas….

 7. Narode, CELA VLADA JE OPŠTA SPRDAČINA!!!
  Uostalom sami smo krivi!
  Bolje ni ne zaslužujemo, SUTRA DA BUDU IZBORI, OPET BI GLASALI ZA ISTA GOVNA!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend