Одбијамо сваку даљу сарадњу са управом: Ватерполисти Партизана подржали захтеве Филиповића, Никића, Жикића...
Ватеролисти Партизана фото: Н. П.

Одбијамо сваку даљу сарадњу са управом: Ватерполисти Партизана подржали захтеве Филиповића, Никића, Жикића…

0
(0)

Ватерполисти Партизана подржали су данас захтеве бивших играча тог клуба који су затражили смену управе, а подршку је пружило и Удружење тренера ВК Партизан.

Неколицина прослављених ватерполиста Партизана, међу којима су Филип Филиповић, Живко Гоцић и Слободан Никић, затражили су јуче оставку управе клуба која је, како су навели, одговорна за урушавање и срозавање угледа клуба и захтевају одржавање ванредне Скупштине.

„Ми, играчи ВК Партизана, користимо ову прилику да апсолутно подржимо све захтеве и намере наших старијих, прослављених ватерполиста“, навели су првотимци Партизана у писму.

Они су указали на проблеме са којима су се сусретали, откако су постали првотимци Партизана и истакли да је претходна сезона била „неиздржива“.

„Више од пет месеци нису постојали ни основни услови за тренинг на нашем базену. Били смо принуђени да тражимо термине на другим базенима, како у Београду, тако и по другим градовима у Србији. Сваки викенд смо чекали информацију где тренирамо следеће недеље. Када не бисмо добили слободне термине на другим базенима, тренирали смо у парку на Ташмајдану“, наводи се у писму.

„И поред свих ових проблема нисмо имали ни минимално разумевање, ни подршку од стране Управе. Да не спомињемо да смо опрему добијали од наших спонзора, дародаваца, а о платама и да не говоримо“, навели су играчи Партизана.

Они су истакли да су веома смо захвални Филиповићу, Гоцићу, Никићу, Королији и осталим старијим колегама што су покренули иницијативу за промену у Партизану.

„Одбијамо сваку даљу сарадњу са тренутном управом и надамо се да ће до позитивних промена доћи што пре. Молимо све који могу, да помогну ВК Партизан да се врати на старе стазе славе и успеха“, закључује се у писму.

Удружење тренера Партизана одржало је састанак на којем је договорено да тренери неће потписивати уговоре са клубом све док се управљање клубом не врати у легалне токове, односно док се успешно не организује Скупштина.

Како се наводи у саопштењу Удружења тренера, њу је потребно да закаже легални председник Скупштине Зоран Аврамовић, са тачкама дневног реда које је у свом решењу навео Градски секретаријат са спорт, а својом одлуком потврдило Министарство омладине и спорта.

„Тренери ће у овом периоду у пуном капацитету и професионално испуњавати све своје обавезе према екипама за које су задужене“, наводи се у саопштењу.

Тренери ће, како се додаје, на минимум свести комуникацију са канцеларијом клуба до успешног завршетка Скупштине коју ће заказати Зоран Аврамовић.

„Минимум комуникације обухвата спортску проблематику (организација тренинга, утакмица, путовања) евентуалне ситуације у вези са вирусом ЦОВИД-19 и организацију Скупштине клуба у организацији Аврамовић Зорана“, наводи се.

„Тренери захтевају да канцеларија престане са опструкцијом у процесу рада тренера, да се под хитно деблокира рачун Удружења како би се тренерима исплатила плата, коју нису примили већ четири месеца“, закључује се у саопштењу тренера Партизана.

Ово саопштење потписали су: Мирко Петровић, Милош Королија, Небојша Митрић, Марко Башић, Александар Николић, Синиша Будрак, Сафет Хоџић, Ненад Илић, Душан Гајић, Небојша Давидовић, Матија Ћулафић, Теодор Брадајић и Урош Предраговић.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Миша Ђурковић: Проблеми у Српској

Миша Ђурковић: Проблеми у Српској

0 (0) Најзаслужнији за Додикову победу је човек који је водио кампању – Владимир Беба …

Сведочења учесника битке на Кошарама о проблемима са којима се данас сусрећу (видео)

Сведочења учесника битке на Кошарама о проблемима са којима се данас сусрећу (видео)

0 (0) „Све ће то народ позлатити!“ Сведочења учесника битке на Кошарама о проблемима са …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend