fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Рупе у закону одлажу рушење илегалне скангале на Копаонику

Рупе у закону одлажу рушење илегалне скангале на Копаонику

Мада су потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић и премијерка Ана Брнабић недавно јасно најавиле да ће дивљи објекат на Панчићевом врху бити срушен, нелегални ски-бифе на три спрата, површине 1.000 квадрата, још нико не дира, а на Копаонику, иако је грађевинска инспекција донела решење о уклањању у којем пише да евентуална жалба не одлаже извршење, мало ко верује да ће уопште бити срушен, бар док је ова власт у Србији.

Подсетимо, Републичка грађевинска инспекција наложила је 24. јануара ове године рушење бесправно овог објекта. Формалном инвеститору (прави – прикривени је много моћан) Снежани Митковић из Смедерева решење је уручено почетком марта.

Како стоји у званичној информацији Министарства грађевине, општина Брус је 21. марта доставила захтев инвеститорке да се ски-бифе легализује… Упоредо је упутила и жалбу на решење о рушењу Административној комисији Владе Србије…

Захтев за легализацију одбијен је 27. марта, а решење још „путује“ према Смедереву. Када потпише пријем, у року од 30 дана може да се жали Управном суду, у случају да тужба не буде поднета, након истека овог рока инспекција приступа рушењу. На Копаонику су сви сигурни да ће се Снежана Митковић жалити Управном суду и да ће за догледно време одложити рушење.

Закон јој иде наруку, јер до окончања поступка за легализацију, не поступа се по одлукама грађевинског инспектора, односно – нема рушења. Случај се може пролонгирати ако би Административна комисија Владе Србије уважила жалбу Снежане Митковић и поништила решење грађевинске инспекције о рушењу…

Д. Н. П. – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Објекат на Панчићевом врху није срушен, ради на агрегате (видео)

Иако је Министарство грађевинарства синоћ саопштило да се рушење нелегалног објекта на Копаонику одлаже јер …

Нелегално саграђени објекат на Панчићевом врху ипак НЕЋЕ бити срушен?!

Могуће је да ће кафић нелегално изграђен на врху Копаоника ипак преживети рушење које је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *