fbpx

Рупе у закону одлажу рушење илегалне скангале на Копаонику

0
(0)

Мада су потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић и премијерка Ана Брнабић недавно јасно најавиле да ће дивљи објекат на Панчићевом врху бити срушен, нелегални ски-бифе на три спрата, површине 1.000 квадрата, још нико не дира, а на Копаонику, иако је грађевинска инспекција донела решење о уклањању у којем пише да евентуална жалба не одлаже извршење, мало ко верује да ће уопште бити срушен, бар док је ова власт у Србији.

Подсетимо, Републичка грађевинска инспекција наложила је 24. јануара ове године рушење бесправно овог објекта. Формалном инвеститору (прави – прикривени је много моћан) Снежани Митковић из Смедерева решење је уручено почетком марта.

Како стоји у званичној информацији Министарства грађевине, општина Брус је 21. марта доставила захтев инвеститорке да се ски-бифе легализује… Упоредо је упутила и жалбу на решење о рушењу Административној комисији Владе Србије…

Захтев за легализацију одбијен је 27. марта, а решење још „путује“ према Смедереву. Када потпише пријем, у року од 30 дана може да се жали Управном суду, у случају да тужба не буде поднета, након истека овог рока инспекција приступа рушењу. На Копаонику су сви сигурни да ће се Снежана Митковић жалити Управном суду и да ће за догледно време одложити рушење.

Закон јој иде наруку, јер до окончања поступка за легализацију, не поступа се по одлукама грађевинског инспектора, односно – нема рушења. Случај се може пролонгирати ако би Административна комисија Владе Србије уважила жалбу Снежане Митковић и поништила решење грађевинске инспекције о рушењу…

Д. Н. П. – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нелегални објекат на Копаонику и даље ради (видео)

0 (0) Рушење нелегалног објекта на Панчићевом врху на Копаонику, које је било најављено за …

МУП: Нисмо асистирали у рушењу објекта на Копаонику јер није приложена потпуна документација

0 (0) Полиција је одбила да асистира у рушењу нелегално подигнутог објекта на Панчићевом врху …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *