Ускоро 56 камера на ауто-путу БГ-Ниш

Ускоро 56 камера на ауто-путу БГ-Ниш

0
(0)

Београд — ЈП Путеви Србије планира да у јуну постави 56 камера на 14 портала на ауто-путу Београд–Ниш, најавио је руководилац Сектора за наплату путарине Дарко Савић.

„У фази смо пилот пројекта постављања видео-надзора, односно камера на деоници ауто-пута од Београда до Ниша, који предвиђа 56 камера на 14 портала, а једна од могућности је мерење просечне брзине по секцијама“, рекао је Савић новинарима на Сајму аутомобила у Београду.

Kако је навео, на одређеним секцијама на којима нема одморишта предвиђена је просечна брзина, а у плану је да систем у јуну почне да функционише. „Тендер је завршен, радови су почели, и очекујемо да у јуну заживи овај пројекат“, рекао је Савић.

Пчеларима коначно чист пут до купца, Брнабићева у будућој фабрици
„ЈП Путеви Србије, такође бележи значајан пораст корисника електронске наплате путарина, и број корисника уредаја за ЕНП се увецава сваке године“, рекао је он. У систему за електронску наплату путарине тренутно има скоро 300.000 корисника.

„Продали мо преко 70.000 тагова за електронску наплату путарине, а након отварања нових наплатних станица, „Путеви Србије“ очекују још масовније коришћење система електронске наплате“, рекао је Савић.

Новине у раду су и то што је физичким лицима омогућено коришћење постпејд услуга.

У „Путевима Србије“ истичу да у укупном саобраћају теретних возила чак 70,94 одсто припада тешким камионима.

Учешће ЕНП у укупном приходу показује константан раст, у 2018. години износило је износило је 45,51 одсто , док је у 2017. години износило 40,59 процената.

Учешће прихода од ЕНП у укупном приходу од наплате путарине расте у просеку за шест одсто на годишњем нивоу и у претходној години чини скоро половину укупног износа, показују подаци тог предузећа.

Уређај за ЕНП се може користити у припејд систему са унапред уплаћеним средствима и у постпејд систему, плаћањем на месечном нивоу након испостављеног рачуна.

ЈП „Путеви Србије“ корисницима електронске наплате путарине у припејд систему омогућава попусте на путарину од 4 одсто до 10 процената у зависности од вредности уплаћених средстава.

ЈП „ПутевиСрбије“ је расписало јавну набавку, припрема набавку и планира инсталацију још 10 електропуњача на наплатним станицама.

Иначе, ЈП „Путеви Србије“- Сектор за наплату путарине учествује на 54. Међунарођном салону аутомобила, а представници тог предузећа су данас на посебном штанду информисали заинтересоване посетиоце о предностима електронске наплате путарине и другим садржајима као што су пуњачи за електричне аутомобиле, бесплатан бежични интернет (wи-фи) дуж деоница ауто-пута, о апликацијама за мобилне телефоне „Путеви Србије“.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Паметне камере нису добиле „зелено светло”

Паметне камере нису добиле „зелено светло”

5 (2) Документ МУП-а Србије који се односи на постављање такозваних паметних камера на 800 …

За две хиљаде камера које уз помоћ биометрије и АИ распознају лица дајемо 13 милиона евра

За две хиљаде камера које уз помоћ биометрије и АИ распознају лица дајемо 13 милиона евра

5 (1) Из овогодишњег буџета за другу фазу успостављања видео-надзора у саобраћају планирано је 1,6 …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend