Србија

Рудна рента мора да се наплаћује: Добро, колико је злата и сребра ископано у руднику Лешће и колико сте рудне ренте наплатили од Богићевића од када сте на власти?

Министарка Зорана Михајловић каже да се у Србији мора водити рачуна о томе да се актуелна рудна рента наплаћује, у чему посебну одговорност имају инспекције.

“Ми морамо да водимо рачуна о свим рентама па и о рудној”, рекла је она у разговору са новинарима током међународне конференције о чистим енергетским технологијама и изразила уверење да ће у предстојећим изменама Закона о рударству морати да се поведе рачуна о висини рудне ренте у нашој земљи.

Сад је неопходно утврдити да ли се рудна рента коју имамо наплаћује и у том погледу је кључно питање да ли инспекције раде свој посао и воде рачуна о томе, нагласила је Михајловић.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!