fbpx

Беобанка тражи свој удео у Комбинату Трепча

0
(0)

Косовска агенција за приватизацију (КАП) затражила је продужетак рока за пријаву на конкурс за кредиторе у Комбинату Трепча на који се до сада јавила само београдска Беобанка, док је једна француска фирма повукла захтев.

Свој удео у имовини Трепце затражила је и Влада Косова, Независна комисија за руднике и минерале и радници комбината, пишсе дневник Експрес.

„Ниједна од компанија из времена Милошевића, које су раније имале претензије према Трепчи није конкурисала, једино су конкурисале Беобанка и, једна француска компанија која се, у међувремену, повукла“, рекла је заменица директора КАП-а Мрика Тахири.

Продужетак рока, како пише дневник Експрес, затражен је због малог броја поднетих захтева и пошто се на конкурс нису јавили „могући претенденти на имовину Комбината Трепча“.

Иако Тахири није хтела да говори колико би био удео Владе Косова у Трепчи, истраживања Привредне коморе Косова показују да је Влада у комбинат после 1999. године уложила више од 100 милиона евра.

Након окончања конкурса и одлуке посебног оделења врховног суда Косова, када ће се знати претенденти на имовину Трепче формираће се Комисија кредитора, која ће потом одлучити о даљој судбини Трепче.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Које територије је Србија унела у Југославију – Историја која се прећуткује (видео)

4.6 (11) Из емисије Србија Глобал. Говоримо о државном праву Србије које проистиче из докумената …

Нацистима из СС ДИВИЗИЈЕ и УСТАШАМА Београд враћа одузету имовину као БОРЦИМА

4.3 (16) Судови су почели да рехабилитују припаднике усташког покрета и озлоглашене СС Принц Еуген …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *