fbpx

Ракете у магацинима, малињаци под градом

0
(0)

Само дан након што су пољопривредници упозорили одговорне у држави да што пре реше проблем у вези ангажовања и статуса противградних стрелаца, ивањички крај је захватило јако невреме праћено крупним градом који је нанео огромну штету малињацима и другим пољопривредним културама.

Град је падао двадесетак минута, а према речима Миодрага Богдановића, штета у највише погођеним селима су толике да се се малињаци не могу опоравити.

– Да иронија буде већа, локална самоуправа набавила је 192 противграде ракете, али оне се налазе у магацинима, а не у противградним станицама, где им је место. Све то само зато што држава није обавила свој посао у вези ангажовања стрелаца и доношења Закона о противградној заштити. Иначе, редовна одбрана од града и других временских непогода требало је да почне 15. априла због чега сумњамо да је неко намерно одуговлачио са обављањем послова који су били предуслов за противградну одбрану. Ова је срамота за државу, а о нашој штети не треба ни говорити – истиче малинар Миодраг Богдановић.

Град уништио малињаке у делу општине Ариље

Невреме праћено јаким градом нанело је велике штете пољопривредницима у крагујевачком и нишком крају, а противградне ракете и остају у магацинима, док се другачије не одлучи.

Протести у Ариљу

Малинари из општине Ариље који су претрпели огромну штету од града, а посебно у селима Крушчице, Бреково, Родобађе и Добрача најавили су, према речима Милана Ђукића, председник удружења Виламет, да ће због неефикасности противградне протествовати у циљу надокнаде штете.

 

З. Марјановић – Вести

фото: З. Марјановић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Притисак накупаца на воћаре из централне Србије

0 (0) Воћари из Мерошине, који узгајају чувену „облачинску” вишњу, запретили су да ће обуставити …

Малињаци у западној Србији скоро уништени

0 (0) Kиша и снег који је пао пре неки дан, изазвали су велике штете …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *