У параћинској стаклари вапе: Нећемо стечај, већ опоравак

У параћинској стаклари вапе: Нећемо стечај, већ опоравак

Представници синдиката Српске фабрике стакла (СФС) Параћин успротивили су се увођењу стечаја и затражили решење за опоравак предузећа.

Привредни суд у Крагујевцу је СФС због дуга једној фирми увео предстечајни поступак и именовао предстечајног управника Сашу Јовановића из Параћина, и наложио да се дуг исплати до 18. маја или фабрика иде у стечај, а 826 запослених на улицу, изјавио је Тањугу председник Самосталног синдиката СФС Живојин Матејић.

Због тога се група радника данас окупила на улазу у фабрику, наводећи да не желе стечај, већ мирно решење и опоравак предузећа.

Матејић каже да фирма из Чачка потражује од СФС дуг од 35.000.000 евра, са каматом 47.000.000 евра.

“Ако не платимо дуг до 18.маја СФС иде у стечај, престаје производња, после 110 година од оснивања фабрике, људи иду на улицу”, истакао је Матејић, оцењујући да СФС то није сама у могућности да реши и да зато тражи помоћ државе како би се нашла најбоља опција за фабрику и раднике.

Уз Матејића, окупљеним радницима и новинарима се обратио и председник Независног синдиката СФС Бобан Никодијевић и повереник Самосталног синдиката за општину Параћин Микица Симић.

Председници синдиката СФС, на питање новинара, нису могли рећи, ко је сада власник СФС, али су истакли “да то и није важно, важно је да фабрика ради, да су људи запослени и да примају плате”.

Због тешке ситуације у “Стаклари” недавно је са функције директора смењена Верица Матковић, која је на том месту била од октобра 2015. године и на њено место постављен Небојша Богдановић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Напредњаци у Параћину покрали слатке пакетиће намењене за децу (видео)

Напредњаци у Параћину покрали слатке пакетиће намењене за децу (видео)

Сви се сећамо ситуације од пре 2 недеље када су активисти Српске Напредне Странке упадали …

ТЕРОР! Напредњаци упали у скупштине Параћина и Шапца којима влада опозиција (видео)

ТЕРОР! Напредњаци упали у скупштине Параћина и Шапца којима влада опозиција (видео)

Представници Повереништва Српске напредне странке (СНС) ушли су и у радне просторије градоначелника, градског већа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *