fbpx
Насловна / Србија / Економија / У параћинској стаклари вапе: Нећемо стечај, већ опоравак

У параћинској стаклари вапе: Нећемо стечај, већ опоравак

Представници синдиката Српске фабрике стакла (СФС) Параћин успротивили су се увођењу стечаја и затражили решење за опоравак предузећа.

Привредни суд у Крагујевцу је СФС због дуга једној фирми увео предстечајни поступак и именовао предстечајног управника Сашу Јовановића из Параћина, и наложио да се дуг исплати до 18. маја или фабрика иде у стечај, а 826 запослених на улицу, изјавио је Тањугу председник Самосталног синдиката СФС Живојин Матејић.

Због тога се група радника данас окупила на улазу у фабрику, наводећи да не желе стечај, већ мирно решење и опоравак предузећа.

Матејић каже да фирма из Чачка потражује од СФС дуг од 35.000.000 евра, са каматом 47.000.000 евра.

„Ако не платимо дуг до 18.маја СФС иде у стечај, престаје производња, после 110 година од оснивања фабрике, људи иду на улицу“, истакао је Матејић, оцењујући да СФС то није сама у могућности да реши и да зато тражи помоћ државе како би се нашла најбоља опција за фабрику и раднике.

Уз Матејића, окупљеним радницима и новинарима се обратио и председник Независног синдиката СФС Бобан Никодијевић и повереник Самосталног синдиката за општину Параћин Микица Симић.

Председници синдиката СФС, на питање новинара, нису могли рећи, ко је сада власник СФС, али су истакли „да то и није важно, важно је да фабрика ради, да су људи запослени и да примају плате“.

Због тешке ситуације у „Стаклари“ недавно је са функције директора смењена Верица Матковић, која је на том месту била од октобра 2015. године и на њено место постављен Небојша Богдановић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стечајни управник огласио продају фабрике шинских возила “Гоша“, почетна цена 335 милиона динара

Стечајни управник огласио је данас продају фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке. Некадашњи гигант …

Панчевачка Азотара отишла у стечај

Привредни суд у Панчеву решењем је усвојио предлог Министарства привреде и отворио стечајни поступак за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *