fbpx

У параћинској стаклари вапе: Нећемо стечај, већ опоравак

0
(0)

Представници синдиката Српске фабрике стакла (СФС) Параћин успротивили су се увођењу стечаја и затражили решење за опоравак предузећа.

Привредни суд у Крагујевцу је СФС због дуга једној фирми увео предстечајни поступак и именовао предстечајног управника Сашу Јовановића из Параћина, и наложио да се дуг исплати до 18. маја или фабрика иде у стечај, а 826 запослених на улицу, изјавио је Тањугу председник Самосталног синдиката СФС Живојин Матејић.

Због тога се група радника данас окупила на улазу у фабрику, наводећи да не желе стечај, већ мирно решење и опоравак предузећа.

Матејић каже да фирма из Чачка потражује од СФС дуг од 35.000.000 евра, са каматом 47.000.000 евра.

„Ако не платимо дуг до 18.маја СФС иде у стечај, престаје производња, после 110 година од оснивања фабрике, људи иду на улицу“, истакао је Матејић, оцењујући да СФС то није сама у могућности да реши и да зато тражи помоћ државе како би се нашла најбоља опција за фабрику и раднике.

Уз Матејића, окупљеним радницима и новинарима се обратио и председник Независног синдиката СФС Бобан Никодијевић и повереник Самосталног синдиката за општину Параћин Микица Симић.

Председници синдиката СФС, на питање новинара, нису могли рећи, ко је сада власник СФС, али су истакли „да то и није важно, важно је да фабрика ради, да су људи запослени и да примају плате“.

Због тешке ситуације у „Стаклари“ недавно је са функције директора смењена Верица Матковић, која је на том месту била од октобра 2015. године и на њено место постављен Небојша Богдановић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Параћин: Активисти СНС-а признали да су ЛАГАЛИ О НАПАДУ ОПОЗИЦИЈЕ (видео)

0 (0) Двојица активиста Српске напредне странке из Параћина, Срђан и Слађан Радовановић, који су …

Јагодинска пивара оде упола цене?

0 (0) Јагодина — Фабрика слада, пива, квасца и безалкохолних пића А.Д. „Јагодинска пивара“ у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *