Акционари Агробанке туже Србију

0
(0)

Београд — Акционари Агробанке из Европске уније најавили су да ће пред Међународним арбитражним судом у Вашингтону покренути поступак за враћање своје имовине.

„Након што је истекао рок за споразумно билатерално решавање спора због нелегалног присвајања више од 70 милиона евра имовине акционара из ЕУ од Републике Србије, која је игнорисала све међународне споразуме и правни ред, акционари су одлучни да добију правду путем међународне арбитраже“, наведено је у саопштењу акционара.

Акционари из ЕУ, „који су по уништењу Агробанке покренули договорну и правну борбу за враћање приватне имовине, у Вашингтону ће представити бројне чињенице које доказују да је Агробанка гурнута у стечај на начин да се елеминишу власничка права улагача у њеној власничкој структури“, додаје се у саопштењу које је потписао извршни директор љубљанског Квест инвестментса (Qwест инвестментс) и заступник улагача у Агробанку Алеш Шкоберне. 

Они су навели да су Република Србија, као највећи појединачни акционар Агробанке, и Народна банка Србије „низом нелегалних и нелогичних поступака и одлука“ оштетили акционаре из ЕУ, који су заједно са другим акционарима уложили више од 130 милиона евра у три докапитализације.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Црногорски медији: Српски оперативци пописују имовину ДПС функционера и бизнисмена у Србији

5 (11) Српски оперативци добили су налог да открију и евидентирају сву имовину врха ДПС-а …

Српска Црна Гора и ноћас масовно широм Црне Горе брани своје светиње од безбожника (фото, видео)

5 (7) Српски народ је и ноћас као и протеклих дана широм Црне Горе стао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend