ОТКРИВАМО: Гувернерка на тендеру тражи гинеколога за НБС

0
(0)

Народна банка Србије ускоро ће плаћати изабране лекарске ординације чији ће доктори пружати лекарске услуге запосленима у згради банке.

Плате у НБС су дупло више од просека у земљи

Данас се отварају понуде пристигле на тендер централне банке. Кад се оконча поступак, лекари опште праксе и гинеколози, у договореним терминима, ординираће у згради НБС у Немањиној 17. Тендер је расписан 8. децембра, десет дана након што је Јоргованка Табаковић одустала од тендера за рекреацију запослених у четири спорта, после писања „Блица“.

У набавци објављеној на сајту централне банке прецизно се наводи да гувернерка током целе године жели у НБС лекаре који би водили посебно рачуна о здрављу жена, али и целокупном здравственом стању запослених. НБС је тако тражила да јој сваког радног дана долази специјалиста опште праксе с медицинском сестром, и то у периоду од 8 до 15 часова. Гинеколог са акушерском сестром би морао да долази два пута месечно, а лекар специјалиста једном. У јавној набавци гувернерка тражи и услуге лабораторијског узорковања крви и мокраће са достављањем извештаја сваке друге недеље. 

Цене прегледа

У ординацијама није било могуће сазнати колико кошта кад лекар долази у компанију. У познатој приватној клиници, преглед лекара опште праксе и гинеколога је по 3.500 динара, комплетан систематски гинеколошки преглед 6.000 динара. За кардиолога је 3.500 динара, као и за ултразвук срца. Ултразвук штитне жлезде је 3.000 динара. З. Л.

нбс-гинеколог

У конкурсној документацији притом је децидно наведено да специјалиста мора бити обучен за преглед на колор доплер ултразвучном апарату абдомена, штитне жлезде и меких ткива. Наводи се и да све те услуге произлазе из здравствене заштите обавезног здравственог осигурања које лекари пружају ван здравствене установе, а „што представља додатну погодност за запослене у НБС“.

У централној банци Србије јуче нису желели да одговоре на питање „Блица“ колико ће их коштати те услуге. Нису нам одговорили ни на питање да ли у згради НБС већ имају лекарску ординацију или планирају да је направе. Остали смо ускраћени и за одговор на питање колико кошта опремање једне ординације.

 

Сузана Лакић, Блиц

Фото: Фонет Н. Ђорђевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УДАР ДРЖАВЕ НА ДИЈАСПОРУ: Велики порези за све који примају новац из иностранства, хиљаде људи стрепи за своја радна места

4.4 (42) Међу онима који ће се наћи на удару су запослени у бројним транспортним …

НБС прави регистар свих који шаљу или примају новац из иностранства

4 (4) Београд — Банке и финансијске институције до 15. јуна морају да доставе Народној …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend