fbpx

НЕПРЕПОЗНАТЉИВ Отац министра Стефановића променио лични опис

5
(2)

У озбиљније уређеним државама, кажу да људи не знају ни ко им је председник. У иоле озбиљној држави, народ не би знао ко су чланови породице министра полиције, али у Србији је то опште познато. Можда је управо због тога, отац министра полиције Небојше Стефановића, Бранко, променио имиџ.

Није отац министра полиције ни познати глумац, ни познати музичар, мада кажу да се овим другим до скоро бавио, не. Отац министра полиције Бранко Стефановић у јавност је први пут доспео због 300.000 евра којих је носио у ранцу по граду. Тај новац је нудио Његомиру Kилибарди, власнику хотела „Шумадија“ на Бановом Брду, да му исплати дуг, па преузме хотел.

– На састанку у мом ресторану „Максим“ предложио сам Његомиру Kилибарди Уговор о позајмици и као најстарији одредио сам рок отплате од 72 сата. Нисам предложио уговор са мном, већ с оним ко би му позајмио новац, а не знам ко би то био, а ако не врати новац, да се преузме управљање хотелом. Нисмо разговарали о куповини хотела, нити сам носио ранац са 300.000 евра. Kада сам схватио какав је то хохштаплер, наредио сам мом адвокату, док сам био на путу у Азербејџану, да све стопира – рекао је Стефановић.

Међутим, та афера се није довољно дуго задржала у јавности, па је онда испливала нова, у којој је главни јунак опет био – Бранко Стефановић. Овога пута је у питању била још озбиљнија ствар, трговина оружјем. Сумња се да је отац министра полиције умешан у трговину оружјем, коју је фирма ГИМ, у којој се он појављивао као представник и заступник, оштетила државу, купујући робу од „Kрушика“ по сниженим ценама. Нижим и од цена коштања.

Заступао је државу испред ГИМ-а, када је пословно посетио италијанску фабрику оружја „Берета“ заједно са делегацијом Министарства унутрашњих послова Србије, а 2018. је путовао у Саудијску Арабију у својству правног саветника ГИМ-а.

Е, та вест је ођекнула много даље од паланачке приче, чак и изван оквира државе, па су светски медији брујили о томе са све фотографијом Стефановића сениора, који, очигледно сада покушава да се сакрије од јавности.

Осим бркова, пустио је браду, смршао, носи мушку беретку на глави, готово да је непрепознатљив. Међутим, није се сакрио и од новинара БИРН-а, који је покушао да му постави питања. Није се сакрио, али је зато бежао од њега. И од питања. Нашта смо у држави навикли од високих функционера, али не и од чланова њихове породице.

– Пресрећете ме испред суда и сад би да ћаскамо. Не можемо да ћаскамо. Непримерено је, ја мислим, причати нешто о процесу који је у току – рекао је Бранко Стефановић.

…И ту се враћамо на сам почетак. У иоле озбиљној држави, народ не би знао ко су чланови породице министра полиције, али у Србији је то опште познато. А ту не помажу ни брада, ни капа…

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У извозу мина из Крушика у Украјину учествовала фирма оца министра полиције

2.5 (2) Бивши члан Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) задужен за Балкан Никита Бондарјев …

Бранко Стефановић : Правни саветник ГИМ-а у Саудијској Арабији

5 (3) Отац министра полиције путовао је 2018. у Саудијску Арабију у својству правног саветника …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *